Hallo…ik ben Marieke Koene.

Net als iedereen heb ik momenten – zowel privé als in mijn werk – dat ik even niet verder kom. Dat kan door drukte komen of omdat ik gewoon het overzicht even kwijt ben. Dan boek ik een massage om heerlijk te ontspannen en vaak helpt dat al. Maar als iets een paar weken rondjes in mijn hoofd blijft draaien, schakel ik mijn eigen coach in voor hulp. Het staat voor mij als een paal boven water dat mijn coach voor orde zorgt en mij ook weer snel op het juiste spoor zet. Het gaat zeker niet altijd over een groot probleem, maar juist vaak over simpele zaken als even weer mijn rustpunt vinden en mezelf een spiegel voorhouden om orde aan te brengen in mijn hoofd. Dat doe ik ook als trainer/coach voor anderen. 

“Samenwerken, aanpakken en met een positieve insteek doelen behalen!”

Hoe zou je jezelf als trainer beschrijven?

Meer als een enter-trainer. Ik wil mensen graag iets leren door kennis over te brengen, inzichten te delen en hen te helpen bij hun ontwikkeling. Dat doe ik op een enthousiaste en bevlogen manier waarin plezier hebben belangrijk is. 

Hoe doe je dat?

Ik werk oplossingsgericht en intuïtief. Ik daag mensen op een speelse en interactieve manier uit. Ik stel vragen die provocatief kunnen zijn en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de deelnemer zich veilig en op zijn gemak voelt. Daarnaast houd ik van doorpakken. Coaching trajecten hoeven daarom echt geen vijftien sessies te duren. Met drie tot zes (stevige) sessies kunnen we ook al belangrijke doelen bereiken.

Wat is jouw expertise?

Ik heb veel ervaring in de bouw- en techniekbranche. Ik werk al acht jaar als trainer/coach bij Kuijpers, een landelijk installatiebedrijf. Daarvoor was ik werving- & selectieconsultant werkzaam in deze sectoren. Het is een echte mannenwereld, waar zaken als duidelijk communiceren, feedback geven en time management niet altijd even goed verlopen. Dat heeft effect op de onderlinge samenwerking en de teamprestaties. Door deze ervaring kan ik nu snel het probleem analyseren, de vinger op de juiste (en soms zere) plek leggen en daardoor ook snel helpen om het te verbeteren.

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Ik ben bij Kuijpers gestart als trainer op het gebied van commercie en communicatie. Dat vond ik zo leuk, dat ik de opleiding tot Master Coach ben gaan volgen aan het Europees Instituut voor Coaching. In 2016 ben ik afgestudeerd. Daarnaast ben ik gecertificeerd DISC-trainer en heb ik commerciële en marketinggerichte trainingen gevolgd, waaronder Eisenfeld (strategische sales) en Customer Journey (de klantreis). Genoeg kennis in huis om over te dragen (haha).

 

Welke trainingen geef je bij Kuijpers?

Ik houd me bezig met allerlei ontwikkelvraagstukken op individueel en teamniveau. Denk aan teamcoaching binnen een integraal bouwproject waarin ook de aannemer aanhaakt, DISC-teamcoaching, één-op-één-coaching over onderwerpen als: Beter in mijn vel, Last van stress, Leren delegeren en Time management. Daarnaast coach ik accountmanagement teams onder andere op klantgericht ondernemen, verkooptechnieken en nog veel meer. Ontzettend leuk!

‘Mensen gaan geen ontwikkelingstraject aan om hun verleden te veranderen, maar hun toekomst’

Waarom ga je ook zelfstandig trainingen geven?

Bij Kuijpers werk ik met erg veel plezier. Het is fijn om voor een familiebedrijf te werken en dat zal ik ook zeker blijven doen. Maar ik wil ook graag mijn eigen horizon verbreden en mijzelf ontwikkelen als ondernemer. Opdrachten binnen de bouw- en techniekbranche liggen natuurlijk het meest voor de hand, maar voor andere branches kan ik ook van toegevoegde waarde zijn. Zolang ik maar mensen en teams in beweging kan krijgen. Daar kun je mij voor wakker maken!

Jij bent dus Koene. Wie is dan Co?

Soms blijkt dat een traject net iets meer nodig heeft dan de sessies die ik verzorg. Denk bijvoorbeeld aan: EMDR en systemische opstellingen. Ook bij een burn-out, psychische klachten of stoornissen kan ik je helaas niet zelf helpen. Hiervoor schakel ik ‘Co’ in. Ervaren professionals uit mijn netwerk. Via Koene & Co kunnen klanten dus beschikken over trainers en coaches in een breed werkveld. Het grote voordeel hiervan is dat alle trainingen naadloos op elkaar afgestemd kunnen worden. Een klant hoeft daarnaast maar één keer de behoefte en doelstellingen uit te leggen en dat scheelt weer veel tijd voor de klant.

Over Koene & Co

Koene & Co Training & Coaching richt zich op het geven van trainingen en coaching sessies voor teams en individuen die werkzaam zijn in de zakelijke markt, met een specialiteit in bouw en techniek.

Contact

Marieke Koene
+ 31 (0) 6 2446 6221
marieke@koeneenco.nl

Hoofdstraat 117
3781 AD Voorthuizen

KvK: 76531333
BTW-nummer: NL003099253B19
Bank: NL60 KNAB 0400 6771 13

© 2020 Koene & Co Training & Coaching | Design by IWORKS